DEN HELDER - Een koffiekar met Portugese lekkernijen reed vandaag als verrassing namens de schooldirecteuren langs zeven scholen van Stichting Kopwerk. Eén voor één werden leraren en onderwijsondersteunend personeel uit de klas gehaald om op het plein een opkikkertje te halen. Annemiek Julius, directeur van basisschool De Verrekijker in Julianadorp: “De inzet van onze collega’s in dit veelbewogen jaar was hartverwarmend. Daarvoor willen we hen enorm bedanken.”

“Iedereen heeft zich dit jaar zó flexibel opgesteld. De leerlingen kwamen altijd op de eerste plaats. Ook tijdens de lockdown hebben zij ervoor gezorgd dat onze leerlingen het onderwijs ontvingen dat zij verdienen.” Nu verdienen zíj het om in het zonnetje te staan, vindt Annemiek. Ze besloot samen met de andere directeuren een energieboost te bezorgen aan alle collega’s uit haar regio: “De weken voor de zomervakantie zijn altijd al erg druk. We willen met deze actie iedereen een extra hart onder de riem steken voor de laatste loodjes.” Tijdens de koffiebreak namen de directeuren de klas waar.

Koffie in de zon
Lisa Vos, leraar op De Verrekijker in Den Helder, was vanochtend erg verrast: “In plaats van koffie in de klas, een héérlijke koffie in de zon. Ik werd er helemaal blij van. Veel leuker dan een fysiek cadeautje. Dit moment blijft me bij. Ik voel me sowieso erg gewaardeerd. De ouders van mijn leerlingen schromen ook niet hun waardering uit te spreken, dat voelt erg goed.” De collega’s van de scholen Eben Haëzer, Schoter Duijn, De Verrekijker in Den Helder en Julianadorp, De Fontein, De Rank en de Julianaschool die vandaag niet werkten ontvangen een bon van café Bom Dia in Den Helder.

Veerkracht
“Het is voor iedereen een bewogen jaar geweest, zowel op het gebied van werk als privé. We willen ook onze waardering uitspreken naar de medewerkers van kinderopvangorganisatie Kappio waar we mee samenwerken en natuurlijk alle ouders. Hoe wij gezamenlijk het thuisonderwijs hebben vormgegeven, daar zijn we erg trots op”, vertelt Annemiek. “We zijn blij dat we het schooljaar gezamenlijk op school kunnen afsluiten. Je merkt ook aan de kinderen hoe fijn ze het vinden dat ze weer naar school mogen. Hopelijk hoeven we onze leerlingen komend jaar niet meer te missen. Mocht de situatie zich toch voordoen, dan weten we nu dat we het met elkaar goed kunnen organiseren. We hebben een ijzersterk vertrouwen in de veerkracht van onze collega’s.”