DEN HELDER - In de bibliotheek van Julianadorp is vanaf 18 mei een kunstexpositie te zien van lokale kunstenares Nella Moerkerken - de Geus. Haar schilderijen zijn er tot en met 25 juni te bewonderen.

Laag voor laag
Moerkerken - de Geus tekent vanaf haar jeugd op Goeree Overflakkee al graag. Eenmaal begin twintig verhuisde zij naar Julianadorp, waar ze serieuzer is gaan schilderen. Ze volgde onder andere lessen bij Elly Doolaard. Voor haar schilderijen gebruikt de kunstenares olieverf, vaak laag over laag, maar ook pastelkrijt. Verder gebruikt zij naast kwasten ook messen en zelfs haar vingers.

Inspiratiebron
De grootste inspiratiebron voor haar schilderijen is de schepping: mens, dier, planten, bloemen, lucht en zee. In de voorbereiding maakt ze eerst foto’s van de dingen en beelden die haar treffen en van daaruit begint het schilderen. De werken zijn interpretatief en soms suggestief, maar vertellen altijd een verhaal met daarin ruimte voor eigen invulling.

De kunstexpositie is tot en met 25 juni gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Julianadorp. De actuele openingstijden en de adresgegevens zijn te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.