DEN HELDER - Op woensdag 20 september om 19.30 uur gaat in School 7 de nieuwe reeks kunstlezingen van Bureau Boeiend van start. Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt de luisteraars deze avond alles over het werk van de Britse beeldhouwer Henry Moore (1898 - 1986).

Maas geeft een overzicht van Moore’s omvangrijke oeuvre, laat zien welke materialen de beeldhouwer gebruikte, waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en welke opvattingen hij had over beeldhouwkunst in samenhang met architectuur. Ook zijn directe collega’s zoals Barbara Hepworth komen aan de orde, alsmede kunstenaars die we graag met hem willen vergelijken.

Tot 22 oktober is in museum Beelden aan Zee op Scheveningen de tentoonstelling ‘Henry Moore; Vorm en Materiaal’ te zien. Deze lezing biedt een mooie inleiding op de expositie en geeft extra diepgang door kunst aan te halen die niet in het museum te zien is.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.