DEN HELDER - Johannes Vermeer staat bekend om zijn verstilde interieurscenes, zijn perfecte composities, zijn zachte licht en misschien wel vooral om de mysterieuze sfeer die hij wist neer te zetten. Hoe komt het dat zijn werk al generaties weet te boeien? Op dinsdag 7 maart om 19:30 uur in School 7 organiseert KopGroep Bibliotheken, in samenwerking met kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend, een kunstlezing over de Delftse schilder.

De lezing
Een slok uit een glas wijn, melk die uit een kan vloeit, een brief die op het punt staat uit een hand te glijden; een handeling is bij Vermeer zelden gewoon een handeling, maar onderdeel van een verhaal. Wat dat verhaal dan precies is? Dat geeft Vermeer maar zelden makkelijk weg. Ongetwijfeld is juist dit waarom zijn werk al generaties weet te boeien. In deze lezing krijgt u een overzicht van Vermeers oeuvre, van zijn stijl en van zijn onderwerpen. Ook wordt er aandacht besteed aan de mythe van Vermeer en de hernieuwde aandacht voor zijn werk in de negentiende eeuw.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.