DEN HELDER - Hij was een echte uomo universale, een man van vele talenten. Meer dan dat, Leonardo da Vinci was een genie en als het op kunst aankomt een van de grote drie van de Italiaanse renaissance, samen met Rafaël en Michelangelo. Kunsthistoricus Wouter Maas van Bureau Boeiend geeft op woensdag 18 oktober om 19.30 uur in School 7 een lezing over het leven en oeuvre van de Italiaanse kunstenaar.

Da Vinci was uitvinder, schilder, architect en tekenaar. Zijn geschilderde oeuvre is niet heel groot, maar des te interessanter. Neem de Mona Lisa. Waarom het zo’n goed werk is, wordt pas duidelijk als je het met contemporaine schilderijen vergelijkt. En dan dat gehavende ‘Laatste Avondmaal’ uit Milaan. Een harmonieuze en volkomen nieuwe compositie, maar iets te experimentele uitvoering, waardoor de muurschildering ging afbladderen. Samen met Maas buigen de deelnemers zich over Da Vinci’s schilderijen en tekeningen en de mythes rondom de kunstenaar.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.