DEN HELDER - Ruim twee jaar lang heeft Bureau Boeiend online kunstlezingen voor KopGroep Bibliotheken verzorgd. Nu is het eindelijk weer tijd voor een lezing op locatie! Op woensdag 22 juni om 19:30 komen Krzysztof en Wouter samen naar School 7 om een lezing te geven over de grote kunstenaar Michelangelo.

Veelzijdig kunstenaar
Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni was een van de belangrijkste kunstenaars van de Italiaanse renaissance. De fresco’s van Michelangelo zijn een hoogtepunt in de westerse kunstgeschiedenis en hebben invloed gehad op generaties kunstenaars, nog lang na het overlijden van de kunstenaar. Als architect mocht Michelangelo zich bezighouden met misschien wel het meest prestigieuze project van de zestiende eeuw: de Sint-Pieter in Rome. Zelf vond de kunstenaar zich vooral een beeldhouwer. Daarnaast was hij een getalenteerd dichter. In deze lezing nemen de sprekers de luisteraars mee op een reis langs het omvangrijke oeuvre van de kunstenaar. Het belooft, als vanouds, een boeiende avond te worden.

Kaartverkoop

Kaarten zijn voor 7,50 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl. De prijs is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze.