DEN HELDER - Erwin Olafs zestigste verjaardag wordt groots gevierd. Momenteel zijn in het Gemeentemuseum en in het Fotomuseum in Den Haag exposites van zijn werk te zien. En het Rijksmuseum in Amsterdam volgt deze zomer. Hierop aansluitend verzorgt Bureau Boeiend een kunstlezing in School 7 op donderdagavond 23 mei.

Tijdens deze lezing geeft kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin een overzicht van het werk van de beroemde Nederlandse fotograaf. Hij toont diverse bekende series, zoals de portretten voor het koningshuis, maar ook minder beroemde foto’s uit zijn vroege carrière.

Wie Erwin Olaf niet kent, hoeft een voorbeeld van zijn kunst niet ver te zoeken. De Nederlandse munten met de beeltenis van koning Willem-Alexander zijn door hem ontworpen. Van huis uit is hij fotograaf, die in zijn carrière zowel analoog als digitaal heeft gewerkt. In zijn werk is niets aan het toeval overgelaten. De composities ogen nagenoeg perfect. Verstild of dynamisch, ze vertellen altijd een verhaal.

Kunstlezing op donderdag 23 mei om 19.30 uur in School 7, Keizersgracht 94, toegang € 7,50 ledenkorting €1,50, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.