DEN HELDER - Deze zomer verbindt Fair Ferry, Den Helder met andere Nederlandse kustplaatsen en Waddeneilanden. Dat word gedaan met “Kustlijn” een avontuurlijke en duurzame veerdienst per zeilschip over het zoute water.

Twister, een luxe zeilschip van 35 meter lang, hopt in juli en augustus van Harlingen naar Terschelling, via Texel naar Den Helder, van daar uit zakt ze af naar Scheveningen en Vlissingen. Waarna ze weer omhoog zeilt om de zelfde plaatsen aan te doen. In elke stad blijft ze een paar dagen om haar passagiers van lokale specialiteiten te laten genieten en bijzondere plekken te ontdekken. Dit zijn reizen met een klein gezelschap volgens het hop-on, hop-off principe zo kun je een paar dagen of een paar weken meevaren.

De reizen zijn per etappe te boeken. Voor een etappe nemen we 4 dagen, deze dagen blijf je aan boord slapen in comfortabele bedden in een eigen hut. Onderweg verwennen we je met lekker eten, kunnen we voor anker gaan, wadlopen, verse vis halen, fietsen huren en leggen we je uit waar je de leukste lokale plekjes, tradities, lekkernijen en bijzondere musea vindt.

Omdat alles word gezeild neemt een etappe 4 dagen, met goede wind zijn we niet langer dan 12 uur op zee. Maar soms waait het te hard, dan varen we later uit en soms waait het weinig, niet of uit de verkeerde richting, dan doen we er langer over. Dit hoort bij het avontuur van reizen per zeilschip, we zijn aan weergoden overgeleverd. Omdat we alleen maar leuke plaatsen aandoen, waar altijd iets te doen valt, geeft dit niet.

Twister is een tweemast tallship van 35 meter lang. Dit voormalig vissersschip is omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip waarop 18 mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten. Op dit snel zeilende schip mogen passagiers de bemanning helpen als ze dat willen, de ervaren bemanning wil alles uitleggen over het reilen en zeilen van het schip. Maar helpen hoeft natuurlijk niet. Onderweg lekker luieren of een boek lezen is ook prima.

Tijdens de reis heeft elk gezin een eigen hut. (ook een eenpersoonsgezin krijgt een eigen hut) Er zijn 2-persoons hutten, 3-persoons hutten en een 4-persoons hut aan boord.

In deze tijden van Covid-19 houden we ons aan speciale protocollen. Mensen die geen hut delen blijven op 1,5 meter van elkaar, iedereen wast extra vaak en goed zijn handen, het schip wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en op het schip worden markeringen en tekens aangebracht hoe te handelen. De bemanning zal iedereen hier vanzelfsprekend goed in begeleiden.

De etappes in 2020:
1. Harlingen → Terschelling 11 t/m 14 juli
2. Terschelling → Den Helder (via Texel) 14 t/m 17 juli
3. Den Helder → Scheveningen 17 t/m 20 juli
4. Scheveningen → Vlissingen 20 t/m 23 juli
5. Vlissingen → Scheveningen 23 t/m 26 juli
6. Scheveningen → Den Helder (via Texel) 26 t/m 29 juli
7. Den Helder → Harlingen 29 t/m 1 augustus
8. Harlingen → Terschelling 1 t/m 4 augustus
9. Terschelling → Den Helder (via Texel) 4 t/m 7 augustus
10. Den Helder → Scheveningen 7 t/m 10 augustus
11. Scheveningen → Vlissingen 10 t/m 13 augustus
12. Vlissingen → Scheveningen 13 t/m 16 augustus
13. Scheveningen → Den Helder (via Texel) 16 t/m 19 augustus
14. Den Helder → Harlingen 19 t/m 22 augustus

Twister werd in 1902 gebouwd. Oorspronkelijk was de huid van het schip geheel uit hout gemaakt. Vijfenvijftig jaar later werd deze vervangen door een van staal. Hierdoor kon het schip nog een tijd gebruikt worden als vissersschip. In 1999 werd ze gedoopt tot Twister. Sindsdien bewijst ze een goede zeiler en een van de mooiste zeilende klassieke schepen in de regio te zijn. Fair Ferry trots om in samenwerking met Twister deze tochten te mogen organiseren en nieuwe avonturen aan haar rijke historie toe te voegen.

Voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met Karel de Boer, info@fairferry.com 06-23529309 en op www.fairferry.com