DEN HELDER - ‘Gezond eten is zo duur. Dat kan ik echt niet betalen hoor’. Het is een veelgehoorde reactie die diëtisten en gewichtsconsulenten te horen krijgen. En toch is het niet helemaal waar. Weten JOGG-regisseur Jessica Glasbergen en diëtist Mariska Rinkel. Om te laten zien dat het met een kleine beurs ook prima te doen is gezond te eten geven ze samen met AH Schootenplaza de cursus Goedkoop Gezonde Voeding. De bijeenkomsten zijn donderdag 9 en 16 juni.


“Besparen op boodschappen en toch gezond en lekker eten kan echt”, drukt Jessica Glasberen iedereen op het hart. Ze houdt zich als JOGG-regisseur binnen Team Sportservice bezig met gezonde jeugd in de gemeente Den Helder. “Ok, als je ouder wordt of opgroeiende kinderen hebt en niet heel veel te besteden, is gezond eten steeds vaker een uitdaging. Maar daarom willen we juist laten zien hoe je dit wel kunt bereiken.”

Hoe houd je het betaalbaar?
Mariska Rinkel is diëtist bij Dieet & Co: “We weten allemaal wel dat gezond eten belangrijk is. Maar soms is dat best lastig. Want hoe houd je het betaalbaar? Daar willen we in deze korte cursus antwoord op geven. We geven tips en trucs om betaalbaar, lekker én gezond eten klaar te maken. In de tweede bijeenkomst gaan we op safari door de supermarkt op zoek naar die betaalbare, gezonde producten.”

Niet beknibbelen op kwaliteit
De cursus is bedoeld voor mensen die willen besparen op de kosten van hun boodschappen, maar niet op de kwaliteit. De twee bijeenkomsten zijn in de supermarkt van AH Schootenplaza, Vrede & Vrijheid 19.

Gratis deelname
Goedkoop Gezonde Voeding bestaat uit twee bijeenkomsten van ruim een uur. Deze zijn op donderdag van 9.30 tot 10.30. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via jglasbergen@teamsportservice.nl. Deelname is gratis omdat deze wordt aangeboden door AH Schootenplaza.