JULIANADORP - ‘Gezond eten is zo duur. Dat kan ik echt niet betalen hoor’. Het is een veelgehoorde reactie die diëtisten en gewichtsconsulenten te horen krijgen. En toch is het niet helemaal waar. Weten JOGG-regisseur Tanja Ites en diëtist Mariska Rinkel. Om te laten zien dat het met een kleine beurs ook prima te doen is gezond te eten geven ze vanaf donderdag 10 februari de cursus Goedkoop Gezonde Voeding.


“Besparen op boodschappen en toch gezond en lekker eten kan echt”, drukt Tanja Ites iedereen op het hart. Ze houdt zich als JOGG-regisseur binnen Team Sportservice bezig met gezonde jeugd in de gemeente Den Helder. “Ok, als je ouder wordt of opgroeiende kinderen hebt en niet heel veel te besteden, is gezond eten steeds vaker een uitdaging. Maar daarom willen we juist laten zien hoe je dit wel kunt bereiken. De cursus Goedkoop Gezonde Voeding begint 10 februari in Julianadorp

Hoe houd je het betaalbaar?
Mariska Rinkel is diëtist bij Dieet & Co: “We weten allemaal wel dat gezond eten belangrijk is. Maar soms is dat best lastig. Want hoe houd je het betaalbaar? Daar willen we in deze cursus antwoord op geven. We geven tips en trucs om betaalbaar, lekker én gezond eten klaar te maken. In de laatste bijeenkomst brengen we dat in praktijk. We maken gezamenlijk een gezonde lunch.”

Niet beknibbelen op kwaliteit
De cursus is bedoeld voor mensen die willen besparen op de kosten van hun boodschappen, maar niet op de kwaliteit. Tijdens deze vier ochtenden zijn er ook sport- en beweegactiviteiten waar de deelnemers na afloop aan mee kunnen doen bij voetbalvereniging JVC, waar de cursus ook gegeven wordt.

Gratis deelname
Goedkoop Gezonde Voeding bestaat uit vier bijeenkomsten van ruim een uur. Deze zijn steeds op donderdag van 10.30 tot 12.00 uur, inloop vanaf 10.00 uur. De eerste les is 10 februari, de laatste 3 maart. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via info@dieetenco.nl of telefoonnummer 085-4884700. Deelname is gratis omdat de cursus onder andere mogelijk gemaakt is met budget vanuit het Helders Sportakkoord.