DEN HELDER - Een team van negen VWO5-leerlingen op het lyceum aan zee, onderdeel van Scholen Aan Zee in Den Helder, doen mee aan de Young Solar Challenge 2020. Tot het team behoren de volgende deelnemers: Olivia Lenselink, Jayde Navis, Mathijn Brink, Finn Braat, Vidhusan Kandiah, Sonny Kloosterman, Jonas Rensmaag, Jesper Pijnacker en Thom de Porto. Zij bouwen hiervoor een eigen boot op zonne-energie, waarmee men later zal strijden tegen andere deelnemende scholen.


'Voor het maken van de boot hebben we bouwpakketten gekregen', aldus het team. 'Deze bouwpakketten bestaan uit alle componenten van de boot, dit zijn zowel de houten als de elektrische componenten. De componenten moeten we zelf allemaal op een zo efficiënt en praktische mogelijke manier in elkaar zetten.

Het bouwen van de boot vereist een goede samenwerking en planning. Voor een goede samenwerking hebben we het 9-ledige team opgedeeld in twee groepen. De ene groep (het PR-Team) regelt alle zaken die niet betrekking hebben op de bouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sponsorwerving en de financiële zaken. Het andere team, het bouwteam focust zich volledig op de bouw van de boot. Zij zorgen er dus voor dat alle componenten in elkaar komen te zitten. De twee groepen ondersteunen elkaar ook waar nodig. Dit betekent dus dat de leden van het PR-Team ook hier en daar wat onderdelen van de boot in elkaar zetten.


Een goede planning houdt voor ons in dat elk teamlid op de hoogte is van de afspraken die we hebben en de uitstapjes die we met het team gaan doen. Daarnaast proberen we voldoende tijd aan alle zaken met betrekking tot de boot, te besteden. Dit doen wij door zo nu en dan bouwdagen op doordeweekse dagen te houden en zo nu en dan in onze vrije tijd aan de boot te werken.'

Het team kan nog wat sponsoring gebruiken om het project af te ronden. Kijk hiervoor op:

Instagram: @solarteam.lyceumaanzee.

Mail: solarteam@scholenaanzee.nl

linkedin: solarteam lyceumaanzee, Mathijn Brink, Olivia Lenselink, Jesper Pijnacker