DEN HELDER - De bewoners van het Houwinghuis in Den Helder, een verzorgingshuis voor mensen met dementie, worden deze donderdag verrast met een paasgeschenk door de kleuters van de Eben Haëzerschool. “De ouderen en mensen in verzorgingshuizen zijn door corona al eenzaam genoeg. Pasen konden wij niet zomaar voorbij laten gaan”, aldus Marjo Dethmers, directeur van de Eben Haëzerschool.


Corona heeft ervoor gezorgd dat het contact met ouderen of het bezoek aan een verzorgingshuis sterk wordt beperkt. Deze groep is hard getroffen door eenzaamheid tijdens de coronaperiode. Daarom bedacht de Eben Haëzerschool een verrassing voor de bewoners van het Houwinghuis om alvast in de paassferen te komen en er een feest van te maken voor de bewoners.

De kleuters hebben de afgelopen periode prachtige bloemen geknutseld en hebben hard geoefend met zingen. Zij zullen namelijk een mooi lied voor de bewoners gaan zingen en de bloemen aan hen overhandigen zodat het Houwinghuis in vrolijke voorjaarssferen komt. En dit natuurlijk allemaal coronaproof. De kleuters zingen hun lied in de tuin van het Houwinghuis waarbij de bewoners vanachter de ramen kunnen genieten. Daarnaast biedt de Eben Haëzerschool een digitale paasviering aan, die de bewoners kunnen bekijken. Alle klassen hebben vrolijke paasvideo’s opgenomen die zijn samengevoegd tot één mooie paasvoorstelling.

De kinderen en leerkrachten zijn trots dat zij hun steentje kunnen bijdragen in deze, soms lastige, periode en op deze manier een vrolijke dag kunnen verzorgen