DEN HELDER - Eén keer per maand organiseert Landschap Noord-Holland bij Balgzand een vogelexcursie. Op zaterdag 18 juni kan een kleine groep mee het gebied in, dat normaliter is afgesloten voor publiek. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Een unieke kans dus.

Foeragerende lepelaars en veel meer...

Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. In deze tijd van het jaar verblijven scholeksters en lepelaars graag op het wad en doen zich tegoed aan de overdaad aan voedsel. Een wonder dat deze prachtige vogels zo wit blijven in de modderige omgeving. Ook zijn er dikwijls bergeenden te zien met hun jongen.


Balgzand is een rustgebied. Deze excursie is een unieke kans voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Er wordt verzameld bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje. Vergeet niet om binnen een kijkje te nemen in het aquarium, waar je het zeeleven van dichtbij kunt bewonderen (april t/m september). De excursie begint met een korte introductie over het gebied en daarna ga je op stap. Afhankelijk van het weer kiezen we om te gaan wandelen (5 km) of fietsen (beschikbaar op locatie). Onderweg is een stop bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van het Kooyhoekschor. Het is hoog water om 11.35 uur en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Landschap Noord-Holland zorgt voor een telescoop. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer:zaterdag 18 juni 2022 van 11.00 tot 13.30 uur

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje - Oostoeverweg 80 - 1786 PS Den Helder

Nadere informatie en reserveren op: www.gaatumee.nl