DEN HELDER - Op donderdag 2 mei om 14.00 uur geeft Fred Sanders in Bibliotheek School 7 een lezing over zijn historische streekroman Onderwaterjurk, waarvoor hij zich liet inspireren door het in het wrak ontdekte kledingstuk op Texel. Het verhaal gaat over Ana; een Portugese adellijke jonge vrouw die op Texel belandt en liefde vindt bij een visser van Huisduinen.

Over Fred Sanders


In al zijn romans schetst Sanders aan de hand van familieverhalen de context van historische gebeurtenissen, zodat lezers een indruk krijgen van die tijd. “Het thema van de klimaatverandering, waarvoor ik met één been aan de universiteit ben verbonden, is in al mijn romans een licht onderliggend thema. Niet overheersend, maar omdat de onderwerpen zich er ook voor lenen. Opgegroeid in Den Helder kon ik het niet laten om mijn aankomende roman over de Texelse jurk gedeeltelijk zich ook in Huisduinen en Den Helder te laten afspelen. Tenslotte waren het eiland en de havenstad in de 17e eeuw - toen het Palmhoutwrak zonk vanwege de VOC - enorm aan elkaar verbonden.”

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Helderse Historische Vereniging. Kaartjes voor de lezing kosten € 3,50 per stuk (dit is inclusief een kopje koffie of thee) en zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.