DEN HELDER - De stelling van Den Helder is uniek in zijn soort. Wegens groot succes van de eerste lezing, geeft Dirk Reitsma, bekend van zijn jarenlange inzet voor het behoud en herstel van monumentale en nautisch erfgoed van Den Helder, op 5 maart om 14:00 uur namens de Helderse Historische Vereniging nogmaals een lezing over het verdedigingswerk. Dit keer is de lezing weer iets geactualiseerd.


De Stelling van Den Helder is het enige verdedigingswerk dat in hoofdzaak bestaat uit forten, verbonden door een liniedijk. Daarmee is de Stelling van Den Helder uniek in Nederland en Europa. In deze lezing worden beelden van het verleden en het heden getoond van dit bijzondere stukje cultureel erfgoed in Den Helder. Kortom: een boeiende avond voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de marinestad!

Dirk Reitsma

De 81-jarige Reitsma woont in Julianadorp. Reitsma wordt geroemd om zijn 'jarenlange, uitstekende en belangeloze verdiensten voor het behoud en herstel van het monumentale en het nautische erfgoed van de gemeente Den Helder’.

De lezing wordt op 5 maart om 14:00 uur gehouden in KopGroep Bibliotheek School 7. Kaarten kosten € 3,50 en zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.