DEN HELDER - De Van Galenbuurt in Den Helder is een buurt met veel historie. Ab van der Walle geeft namens de Helderse Historische Vereniging in februari tweemaal een lezing over de Helderse wijk in Bibliotheek School 7. Kaarten voor de lezingen op dinsdagavond 13 februari om 19.30 uur en op donderdagmiddag 22 februari om 14.00 uur zijn vanaf nu te koop.


Over de Van Galenbuurt valt een heleboel te vertellen. De rijke historie van de Van Galenbuurt in Den Helder is al terug te zien in de straatnamen: twee koninginnen, negen marine- en acht landmacht officieren. Een van hen is zelfs president van Zuid Afrika geworden. Ook kenmerkt de buurt zich door een enorm winkelgebied, vanaf de Hertzogstraat tot aan de Kerkgracht en de Krugerstraat.  Een buurt met scholen, een ziekenhuis, een garage, een smederij, een bejaardenhuis, een politiebureau, een weeshuis en een stadshuis. En op de hoek van de Javastraat en de Polderweg staat de watertoren, vanaf waar je de hele wijk kunt overzien. Van der Walle neemt de deelnemers tijdens de lezing mee langs de historie van de wijk, aan de hand van foto’s en verhalen.

De lezing wordt gehouden in KopGroep Bibliotheek School 7 op 13 februari om 19.30 uur en op 22 februari om 14.00 uur. Kaarten kosten € 3,50 per stuk (dit is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze) en zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten of aan de balie in de bibliotheek.