DEN HELDER - Dinsdagmorgen 3 september staat de veiligheid van jonge kinderen centraal in School 7. Esther Vijverberg en Renate Huiberts geven een interactieve lezing over de ontwikkeling van baby tot kleuter. Wanneer gaat een baby spelen? Welke spelvormen zijn er? Waar moet je op letten om veilig te spelen? Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste ongelukken bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar gebeuren in en om huis. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en de andere helft omdat kinderen van alles in hun mond stoppen. Hoe reageer je hier adequaat op?

Esther Vijverberg is eigenaar van MedSec Solutions, een bedrijf dat EHBO-opleidingen verzorgt en adviseert over veiligheid. Renate Huiberts is kinderfysiotherapeut en mede-eigenaar van fysiotherapie Dokter en Huiberts. In de praktijk behandelt zij baby’s en kinderen tot 18 jaar.

Lezing over veilig spelen in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, dinsdag 3 september aanvang 10.30 uur, toegang € 2,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.