DEN HELDER - Op zaterdag 17 september zetten McDonald’s restaurants in Den Helder zich weer in voor een schonere wereld tijdens World Cleanup Day. Alle McDonald’s restaurants van franchisenemers Richard en Melvin Pach zullen deze dag samen de handen uit de mouwen steken om zich zo in te zetten tegen zwerfafval.

Samen opruimen
Voor de McDonald’s restaurants in Den Helder is het elke dag een Opschoondag. Elk stukje zwerfafval is voor hen een doorn in het oog. Daarom ruimen zij dagelijks zoveel mogelijk zwerfafval op, niet alleen op het eigen terrein maar ook in de wijdere omgeving. Op zaterdag 17 september komen zij samen met de buurt nog eens extra in actie, om te laten zien dat een schone opgeruimde omgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. McDonald’s restaurants Den Helder Centrum en McDrive roepen ook de buurtbewoners en hun gasten op om tijdens World Cleanup Day samen te werken aan een schone buurt. De verzamelplek bij McDonald’s restaurants is om 14.00 uur en er wordt een volle uur opgeruimd.

World Cleanup Day

Het Estlandse idee om met 50.000 man het land op te ruimen in 5 uur was daar zo’n succes dat dit is uitgegroeid tot een wereldwijd initiatief. Miljoenen vrijwilligers helpen elk jaar mee om de wereld een stukje schoner te maken. De verbinding tussen mensen wordt tijdens het opruimen sterker en groter.
Bij McDonald’s willen wij hieraan bijdragen. Niks is mooier dat de wereld een stukje beter maken.

McDonald’s en de vermindering van afval
McDonald’s Nederland zamelt niet alleen maximaal afval in, maar werkt ook hard aan het verminderen en verduurzamen van al haar verpakkingen. Nu al is 80% van het verpakkingsmateriaal papier of karton. Voor plastic items zoals rietjes, dekseltjes en bakjes worden er duurzamere alternatieven ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld het vervangen van de plastic McFlurry deksel voor een kartonnen variant. Daardoor wordt er ongeveer 125 duizend kilo plastic op jaarbasis bespaard. Ook de verpakkingen van de Chili Chicken en de McKroket Burger zijn vervangen door een wikkelverpakking. Hiermee wordt er maar liefst 250 duizend kilo karton minder per jaar uitgegeven. Een mooi bijkomend effect van de wikkelverpakking is dat deze minder ruimte in beslag neemt in de prullenbakken, waardoor deze minder snel vol raken. Dit verminderd ook de hoeveelheid afval die getransporteerd moet worden. Ten slotte gaat McDonald’s voor maximale inzameling en recycling van alle reststromen uit het restaurant. Nu al wordt er ruim 1/3 van het afval gerecycled. In de keuken scheidt de crew het afval in maar liefst 8 stromen, en het restafval wordt geschikt gemaakt voor recycling door middel van nascheiding bij een afvalverwerker.