DEN HELDER - Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op jonge kinderen. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Maar ukkies zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan. Op 20 april organiseert de bibliotheek in School 7 daarom een ochtend waarop (groot-)ouders met hun peuters van 2 tot 4 jaar samen op ontdekkingstocht gaan in het gebruik van diverse media voor kinderen.


Leerzaam en leuk
Kinderen beleven veel plezier aan het gebruik van allerlei media en bovendien steken ze er een heleboel van op. Maar zeker in het geval van jonge kinderen is het belangrijk om regels en grenzen aan te geven. Mediawijsheid speelt vandaag de dag een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Op de ochtend leren de deelnemers samen met hun kind op een praktische en speelse wijze hoe je verstandig met media kunt voorlezen, kijken, luisteren, spelen en vooral: doen.


Aanmelden
Op 20 april is er in School 7 een Medialab voor ukkies (en hun (groot-)ouders) van 09.00-09.30 en van 10.00 –10.30. Deelname is gratis, maar wel graag even van te voren aanmelden. Dit kan op www.kopgroepbibliotheken.nl