DEN HELDER - Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam! KopGroep Bibliotheken organiseert daarom op zaterdag 23 oktober van 10:30 tot 15:30 een meertalige voorleesdag in School 7. Op deze dag wordt het boek 'De leeuw in de muis' van Rachel Bright in meer dan tien verschillende talen voorgelezen door verschillende vrijwilligers.

Op de meertalige voorleesdag wordt er onder andere voorgelezen in het Nederlands, Portugees, Russisch, Frans, Engels en zelfs in het West-Fries en in de Nederlandse Gebarentaal. Tussendoor wordt er met korte filmpjes informatie gegeven over het belang van voorlezen. Ook worden er rondleidingen gegeven, waarbij de aandacht ligt op de meertalige jeugdboekencollectie. En natuurlijk kunnen kinderen ook op deze dag gratis lid worden van de bibliotheek.

Het bezoeken van de meertalige voorleesdag is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Het volledige programma, met onder andere een overzicht van in welke taal er wanneer wordt voorgelezen, is te vinden op de website van de bibliotheek: www.kopgroepbibliotheken.nl.