DEN HELDER - In november van dit jaar gaan wij, zeven onderwijsprofessionals van Stichting Meerwerf, naar Nepal om een lokaal weeshuis en school te ondersteunen. Op verzoek van de school gaan we lessen verzorgen in coöperatieve werkvormen en sociaal-emotionele weerbaarheid en brengen we kleding en andere basisvoorzieningen naar het weeshuis.

Tot zover het zakelijke en kort omschreven doel van onze reis. Nu de achtergrond, het verhaal achter onze reis. Waarom we zo betrokken zijn bij dit goede doel. En de vraag of u ons wilt steunen.

StraatKinderen van Kathmandu

Voordat u gaat sponsoren vraagt u zich wellicht af: waarom dit doel? Er zijn legio goede doelen, regionaal en nationaal. Waarom de grens over?

Een van de directeuren van Meerwerf is jaren geleden in contact gekomen met de stichting Straatkinderen vanKathmandu. Zij heeft met eigen ogen kunnen zien en ervaren wat deze stichting doet voor de kinderen in Nepal.

De Stichting zorgt voor kinderen die niet zoveel verschillen van onze eigen kinderen. Ze houden van spelen, maken vrienden, gaan naar school en dromen. Het enige verschil is dat al deze dingen voor hen niet direct vanzelfsprekend zijn…. Zij wonen namelijk niet in Den Helder of Julianadorp. Waar onze kinderen natuurlijk fijn buiten kunnen spelen, vriendjes hebben, naar fijne scholen gaan en kunnen dromen over professioneel voetballer, dokter of filmster worden.

Straatkinderen van Kathmandu zorgt er voor dat die vanzelfsprekendheid een beetje dichterbij komt: de kinderen hebben een huis, een bed, een liefdevolle en veilige leef- en speelomgeving en ten slotte goed onderwijs. En daarmee een kans op het waarmaken van hun dromen.

De mensen die werkzaam zijn bij de stichting zijn net als wij. Ze zetten educatieve projecten op, leren de kinderen hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen en bereiden ze voor op een plek in de wereld waar ze een betekenisvolle rol in kunnen spelen. Wat echter vaak ontbreekt is de mogelijkheid tot professionalisering en geld. En die steun vragen we aan u. Helpt u mee om de mensen achter de Stichting hun werk te laten doen?

Wat levert dit nu op voor hier en voor onze kinderen?

Tijdens onze reis en verblijf in Kathmandu houden we de kinderen in Nederland op de hoogte van wat we doen door verslagen en Vlogs. We nemen ze zo mee in de leefomgeving van kinderen aan de andere kant van de wereld. Laten zien dat het leven er ook anders uit kan zien. Dat verschillen groot en soms ook heel klein zijn. En dat iedereen door inzet, hard werken en heel veel liefde het beste uit zichzelf kan halen en er kan zijn voor anderen om zich heen. Een investering voor de toekomst!

We hopen dat u overtuigd bent. Dat u onze energie en toewijding voelt via dit schrijven. En dat u ons steunt. Dit kunt u doen via: WHYDONATE

Maar kan natuurlijk ook direct op de rekening van Straatkinderen van Kathmandu: NL20ABNA0801275490, BIC code: ABNANL2A tnv. de Straatkinderen van Kathmandu te Castricum. Zou dan bij de omschrijving: ACTIE MEERWERF willen noteren? Alvast bedankt!

Neemt u ook een kijkje op onze facebookpagina en volgt u onze belevenissen via onze vlogs via het youtube kanaal: meerwerfgoesglobal. Ook kunt u onze foto's volgen via Instagram: meerwerfgoesglobal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wietske Wijnants, directeur van Meerwerf basisschool Dr. Jac. P. Thijsse en Meerwerf basisschool Tuindorp: wietskewijnants@bestuurskantoor.meerwerf.nl of met Angèle Selhorst, directeur van Meerwerf basisschool de Duynvaerder: directie@duynvaerder.nl