DEN HELDER - Aansluitend bij de opening van het Odensehuis heeft KopGroep Bibliotheken schrijver en columnist Toine Heijmans uitgenodigd in School 7. Op woensdagavond 5 februari vertelt hij over zijn recent verschenen boek ‘Met mijn vader is niks mis’, waarin hij onnavolgbaar over zijn vader en diens nieuwe vriend, dr. Alzheimer schrijft.

Zijn veelgelezen columns in Volkskrant Magazine vormen samen een reis door het vergetelrijk. Dit boek is een liefdevol verslag van een gevecht tegen dementie, geschreven in betoverende taal. Een monument voor een eigenzinnige vader die zichzelf probeert te blijven en tegenstribbelend afscheid neemt van de dingen die hij kent. Een universeel verhaal over een unieke situatie, met foto’s uit de tijd dat zijn vader nog een vader was.

"Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht. Met mijn vader is niks mis. Wel met de wereld om hem heen."

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, woensdag 5 februari, aanvang 19.30 uur, toegang € 5, aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.