DEN HELDER - Mette Lutterman (13) uit Den Helder heeft de eerste prijs gewonnen met de BiebBouwers Minecraftchallenge van december. Haar broer Mats Lutterman (14) won de derde prijs.

Sinds juni 2020 heeft de bibliotheek heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: Biebbouwers. Deelnemers tussen de 9 en 14 jaar worden iedere maand meegenomen naar het verleden, heden of de toekomst. De kinderen krijgen een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Ze gaan op zoek naar informatie en bouwen het gebouw zoals zij denken dat het eruit moet zien. Daarna sturen ze een screenshot of een filmpje van hun bouwwerk op. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De wedstrijd is voor kinderen uit Noord en Zuid-Holland.

De opdracht van december was: bouw een vuurtoren voor een bekende Nederlander. Mette bouwde daarop een hilarische vuurtoren voor Gerard Joling. Mats koos voor kinderboekenschrijfster Carry Slee, die een vuurtoren kreeg met eigen bibliotheek.

Kinderen die ook mee willen doen met de challenge lezen op de homepage van www.kopgroepbibliotheken.nl wat de volgende uitdaging is. Op YouTube staan alle instructiefilmpjes op het kanaal BiebBouwers.