DEN HELDER - Ga zaterdagavond 24 juni mee met de gids van Landschap Noord-Holland voor een unieke midzomernachtwandeling door de duinen. Ontdek wat er allemaal tot leven komt tijdens de nacht. Nachtvlinders, vleermuizen en ook de vogels blijven 's nachts actief...

Ontdek de avond van Sint Jan ...
Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten met zijn allen een groot vuur. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert: 'Met Sint Jan draait het blad zich om' is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren organiseert Landschap Noord-Holland een midzomernacht wandeling in de Noordduinen. Je zult ontdekken dat de duinen 's nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, je ziet hem in het schijnsel van een zaklamp of herkent hem aan zijn geluid.
De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer je kunt zien. Kortom, laat je terugvoeren in de tijd en geniet van deze bijzondere nachtwandeling!

Trek goede wandelschoenen aan, maar we blijven uiteraard wel op de paden, vanwege het broedseizoen.
Tijdens deze wandeling is ook een Duitstalige gids aanwezig.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 24 juni 2023 van 23:00 tot 01:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord; Jan Verfailleweg 622; 1783 BW Den Helder
Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl