DEN HELDER - Ga zaterdagavond 22 juni mee met een unieke midzomernachtwandeling door de duinen. Ontdek wat er allemaal tot leven komt tijdens de nacht. Nachtvlinders, vleermuizen en ook de vogels blijven 's nachts actief...

Ontdek de avond van Sint Jan

Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten met zijn allen een groot vuur. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar.

Ook de natuur verandert: 'Met Sint Jan draait het blad zich om' is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren organiseert Landschap Noord-Holland deze midzomernacht wandeling in de Noordduinen.

Je zult ontdekken dat de duinen 's nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, je ziet hem in het schijnsel van een zaklamp of herkent hem aan zijn geluid.

De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer je kunt zien.
Kortom, laat je terugvoeren in de tijd en geniet van deze bijzondere nachtwandeling onder leiding van een natuurgids, die je alles zal vertellen over dit prachtige gebied.
Trek goede wandelschoenen aan, maar je blijft uiteraard wel op de paden, vanwege het broedseizoen.

Wanneer: zaterdag 22 juni 2024 van 23:00 uur tot 01:00 uur

Vertrekpunt:Parkeerplaats Steakhouse Duinoord; Jan Verfailleweg 622; 1783 BW Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl