DEN HELDER -Loop mee met een unieke midzomernachtswandeling van Landschap Noord-Holland door de prachtige duinen bij Den Helder. Ontdek op zaterdagavond 25 juni wat er allemaal tot leven komt tijdens de nacht. Nachtvlinders, vleermuizen en ook de vogels blijven 's nachts actief.


Ontdek de avond van Sint Jan ....

Op de avond van Sint Jan kwamen vroeger buurtgenoten bij elkaar en maakten met zijn allen een groot vuur. Sint Jan wordt gezien als het begin van een nieuwe periode in het jaar. Ook de natuur verandert: 'Met Sint Jan draait het blad zich om' is een gezegde. Om deze overgangsperiode in de natuur te vieren verzorgen gidsen van Landschap Noord-Holland deze midzomernachtswandeling in de Noordduinen bij Den Helder.
Je zult ontdekken dat de duinen 's nachts eigenlijk pas echt tot leven komen. Vleermuizen maken jacht op nachtvlinders. Een uil vliegt stilletjes voorbij, je ziet hem in het schijnsel van een zaklamp of herkent hem aan zijn geluid.

De duinen zijn ook een goede plek om de sterrenhemel te bewonderen. Hoe minder lichtvervuiling, hoe meer je kunt zien. Kortom, laat je terugvoeren in de tijd en geniet van deze bijzondere nachtwandeling!

Trek goede wandelschoenen aan, maar we blijven uiteraard wel op de paden. Tijdens deze wandeling is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Aan het eind van de wandeling nog een kleine verrassing.

Wanneer: zaterdagavond 25 juni van 23:30 tot 01:00 uur

Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl