DEN HELDER - De ouders van twee leerlingen uit één gezin van de scholengemeenschap Scholen aan Zee in Den Helder zijn mogelijk besmet met het coronavirus. De twee zijn pas geleden teruggekomen uit Noord-Italië en vertonen nu griepverschijnselen. Hun kinderen zijn nog niet ziek, maar zijn uit voorzorg ook in quarantaine geplaatst.

Het hele gezin is op advies van de GGD in quarantaine geplaatst. De ouders worden vandaag getest. Ze krijgen morgenmiddag uitsluitsel of ze wel of niet besmet zijn met het coronavirus.

Vorige week wel naar school
De kinderen zijn vorige week nog wel naar school gegaan, maar mankeren voorlopig nog niets. "Voor nu hechten wij er waarde aan te melden dat de kinderen niet ziek zijn", schrijft de school in een verklaring. "Om het virus over te kunnen dragen moet je daadwerkelijk ziek zijn, eerder kun je het virus niet overdragen en ben je dus niet besmettelijk."

Mochten de kinderen toch wel ziek worden, dan zal worden uitgezocht met wie ze contact hebben gehad. Waar het gezin vandaan komt en op welke vestiging van Scholen aan Zee de kinderen zitten, is niet bekendgemaakt.