DEN HELDER - Op woensdag 23 oktober wordt door het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers een wedstrijd georganiseerd, waarbij kinderen hun eigen reddingboot kunnen maken. De boot mag van verschillende materialen worden gemaakt. Nadat de reddingboot klaar is, krijgen de kinderen de mogelijkheid hun reddingboot te water te laten om te zien of deze waterdicht is en hoe snel deze is.

Het museum organiseert deze activiteit naar aanleiding van de herfstvakantie die dit jaar start op 19 oktober in regio Noord. Naast de wedstrijd organiseert het museum enkele andere activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden.

Gedurende de gehele vakantie, die dit jaar in het teken staat van voertuigen, heeft het Reddingmuseum een speciale speurtocht. Daarnaast is het mogelijk een bouwplaat in elkaar te zetten van een strandauto of reddingboot van de Reddingsbrigade. Ook biedt het Reddingmuseum kinderen tot en met 12 jaar de mogelijkheid om Museuminspecteur te worden. Hiermee kunnen de kinderen het museum beoordelen en maken ze zelf kans op mooie prijzen. Deze activiteiten worden iedere dag in de vakantie georganiseerd.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft. Het is vernoemd naar Dorus Rijkers (1847-1928), één van de bekendste Nederlandse redders. Te zien is onder meer een soortgelijke boot waarmee hij reddingacties uitvoerde. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Ervaar bijvoorbeeld hoe windkracht 10 aanvoelt, verstuur zelf een bericht in morse of voer zo snel mogelijk een redding uit voor de highscore.