DEN HELDER - Donderdagmiddag 3 oktober presenteert Janny de Heer haar nieuwste roman ‘Het Geheime Wapen’ in School 7. ‘Het Geheime Wapen’ is meer dan een familieroman. In het levensverhaal van Cas en Elvira kronkelt het Nederlands koloniale verleden. Tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren Nederland, Nederlands Indië en Suriname zo met elkaar verweven dat het heel gewoon was om wekenlang te varen op oceaanstomers om familie te bezoeken of om zolang onderweg te zijn naar een (over)plaatsing. Voor velen was dit een tijd van onbekommerde voorspoed en onbezorgdheid, maar uiteindelijk vormen oorlog en armoede het lot van de generaties die geboren zijn tijdens de beginjaren van de vorige eeuw.

Janny de Heer debuteerde in 1999 met ‘Landskinderen van Curaçao’, drie historische verhalen in 2015 opnieuw uitgebracht onder de titel ‘Yu di tera / Landskinderen’. In 2008 verscheen ‘Hey buddy de andere voet is voor jezelf’, een biografie over Huib Wijnants, die als marineman in de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië meemaakte. In Suriname verrichtte zij historisch onderzoek voor het schrijven van ‘Gentleman in slavernij’, een roman over een Duitse immigrant in het 19de eeuwse Suriname. In 2016 verscheen ‘De Barones’, een fascinerend verhaal van een vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland.

De boekpresentatie begint 3 oktober om 14.00 uur in de theaterzaal van School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. De toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.