DEN HELDER - Met heel veel plezier kunnen we melden dat wij een nieuwe apotheek gaan openen in het gezondheidscentrum aan het Bernhardplein in het centrum van Den Helder. Vanaf 1 september huren wij de ruimte naast de hoofdingang en kunnen we voorbereidingen gaan treffen om “Apotheek Bernhardplein” te realiseren. Op dit moment zijn wij als apotheker gevestigd in Apotheek Zuiderhaaks aan de Marsdiepstraat in Nieuw Den Helder. Dat blijft zo, de nieuwe apotheek is een tweede vestiging waar we hopen onze werkzaamheden op dezelfde manier voort te zetten.

De apotheek past heel goed bij de huidige zorgverleners en instanties die zijn gevestigd in het gezondheidscentrum. We denken dat de apotheek voor alle inwoners van het centrum van Den Helder een uitstekende nieuwe voorziening is.

De apotheek zal een uitgebreid pakket aan service bieden, zoals korte wachttijden, een uitgifte-automaat waarmee mensen dag en nacht medicijnen kunnen ophalen, herhaalservice waarbij de apotheek voor mensen het herhaalrecept op tijd aanvraagt bij de huisarts, een track & trace systeem waarbij men een bericht krijgt zodra de medicijnen klaar staan, medicijnen per week of 2 weken verpakt in een rol. Uiteraard krijgt de privacy in de nieuwe apotheek alle aandacht, zo zal gewerkt worden met speciale materialen die geluid dempen. Voor meer privacy gevoelige zaken of indien gewenst is uiteraard een spreekkamer beschikbaar. Indien nodig worden alle medicijnen gratis thuis bezorgd.

Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen verwachten we Apotheek Bernhardplein in november van dit jaar te kunnen openen. Uiteraard moet er voor die tijd nog heel veel gebeuren. Over enkele weken zullen de werkzaamheden beginnen. We moeten dus nog even geduld hebben, maar we hebben het volste vertrouwen dat het resultaat een prachtige nieuwe apotheek zal zijn.