DEN HELDER - De Raad van Toezicht van KopGroep Bibliotheken heeft Anita Ruder per 1 maart benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van de bibliotheekorganisatie.

Anita Ruder heeft haar sporen ruim verdiend in de bibliotheekwereld. Zij verzorgde jarenlang de PR en Communicatie voor KopGroep Bibliotheken en was als projectleider nauw betrokken bij de realisatie van School 7 in Den Helder. Ze beschikt over ruime ervaring als directeur, opgedaan in een vorige dienstbetrekking. Bovendien heeft ze de functie van directeur-bestuurder naar tevredenheid waargenomen in de periode dat Jacinta Krimp afwezig was. Die laatste heeft wegens privé-omstandigheden een stapje terug gedaan, maar blijft volgens de Raad van Toezicht gelukkig wel als projectcoördinator verbonden aan de bibliotheek.

Naar de mening van de Raad is Anita Ruder de juiste persoon om KopGroep Bibliotheken de komende jaren te leiden. Zij beschikt niet alleen over inzicht en een enorme ervaring, ze vertoont ook een aanstekelijk enthousiasme en straalt de energie uit die nodig is om sturing te geven aan het veranderingsproces waarin de bibliotheek verkeert. De Raad van Toezicht heeft alle vertrouwen in de toekomst van de bibliotheek met Anita Ruder aan het roer.

Zelf zegt zij hierover: “KopGroep Bibliotheken ligt mij na aan het hart. Ik houd van onze mooie organisatie en van de uitdagingen die op ons wachten. In ons nieuwe beleidsplan hebben we grote ambities verwoord, zoals het voorkomen van laaggeletterdheid en het vergroten van leesplezier. Maar ook het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, het bestrijden van eenzaamheid en het helpen van mensen die de weg dreigen kwijt te raken in de digitale wereld. Ik ben zeer gemotiveerd om deze uitdagingen samen met ons team aan te gaan! ”

KopGroep Bibliotheken is actief in de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel. Het werkgebied telt negentien vestigingen.