DEN HELDER - Marichel Weel (48) is per 1 december de nieuwe directeur van ontwikkelingsmaatschappij Zeestad CV. Zij volgt daarmee Ferdinand Vreugdenhil (66) op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen.

In de afgelopen jaren heeft Marichel Weel veel ervaring opgedaan met vraagstukken rondom stedelijke vernieuwing. Zo is ze actief geweest binnen omgevingsmanagement, binnenstedelijke herstructurering en transformatieprojecten. Sinds 1 september 2021 loopt ze mee bij de organisatie.

Slagkracht
Marichel Weel: “Vol vertrouwen blijven we werken aan de projecten waar Zeestad bij betrokken is. Met een sterk team, zetten we ons in voor de ontwikkeling van het Stadshart en Willemsoord. In de afgelopen weken heb ik gezien, gehoord en gevoeld dat deze projecten van grote waarde zijn voor Den Helder. Naast deze projecten, onderzoeken we in de komende periode wat Zeestad nog meer kan betekenen voor de ontwikkeling van de stad. In de afgelopen veertien jaar heeft Zeestad al veel laten zien. De slagkracht van de organisatie heeft ook geleid tot de nominatie van de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. In de komende jaren wil ik met het team van Zeestad en alle partners waarmee we samenwerken Den Helder nog sterker maken.”

‘In goede handen’
Zeestad is in 2007 opgericht. Vanaf die beginperiode is Ferdinand Vreugdenhil de directeur geweest van de ontwikkelingsmaatschappij. Onder zijn leiding is de stedelijke vernieuwing van Den Helder succesvol ingezet. Ferdinand Vreugdenhil: “Het is na zoveel jaar niet gemakkelijk om afscheid te nemen van Zeestad en Den Helder, maar ik heb in Marichel een goede opvolger gevonden. De projecten die nog volgen, zoals de Dijkbuurt, het winkelhart en het nieuwe stadhuis, zijn bij haar in goede handen.”