DEN HELDER - Het Noordhollands Jeugdorkest (NHJO) komt op zaterdag 9 maart 2024 naar Theater de Kampanje in Den Helder. Onder leiding van dirigent Bas Pollard brengt het orkest een gevarieerd programma met muziek van Josef Suk, Jean Sibelius en Johannes Brahms. Het NHJO is een groot symfonieorkest met meer dan 100 talentvolle jonge musici uit Noord-Holland. Het orkest is opgericht in 1962 en behoort tot de belangrijkste jeugdorkesten in Nederland. Tijdens dit concert zullen ook drie jeugdleden uit Den Helder meedoen.

Het concert begint met de Scherzo Fantastique van Josef Suk. Dit opwindende muzikale meesterwerk van de relatief onbekende Tsjechische componist is een feest van levendige orkestratie en bruisende melodieën. Daarna volgt het symfonisch gedicht "Tapiola Op. 112" van Jean Sibelius. Dit stuk is doordrenkt van sfeer en spanning en roept een gevoel van duisternis, mysterie en grootsheid op. Sibelius' meesterschap in het creëren van een intense en meeslepende atmosfeer maakt deze compositie tot een uniek en gedenkwaardig werk in de muziekgeschiedenis. Na de pauze sluit het NHJO af met de eerste Symfonie van Johannes Brahms. Deze symfonie weeft een rijk muzikaal tapijt tot een grandioze structuur en biedt een heerlijke luisterervaring.

De kaartverkoop is gestart, aanvang concert 19.30 uur. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Kampanje; www.kampanje.nl/jeugdorkest