DEN HELDER - Bob Dylan staat centraal tijdens het NUT-College op zondagmiddag 25 november in School 7. Dylan heeft in 2017 de Nobelprijs voor de Literatuur gewonnen. Zijn naam ging al jaren rond als mogelijke winnaar van de hoogste onderscheiding voor schrijvers en dichters ter wereld. Steevast ging die naam dan vergezeld van de vraag of songteksten in aanmerking kunnen komen voor de kwalificatie ‘poëzie’ en hun maker voor de titel ‘dichter’.

Dit interactieve college door Dylankenner en literatuurhistoricus Liesje Schreuders van Bureau Boeiend gaat in op de biografie van Dylan, zijn ontwikkeling als dichter/songwriter en natuurlijk op de teksten zelf. Ze probeert de vinger te leggen op invloeden die van Dylan zo’n unieke literaire rockster hebben gemaakt: Amerikaanse en Europese invloeden, van hoge tot lage cultuur, van de Bijbel tot de Beats en van Rimbaud tot Robert Johnson.

NUT-college
Het NUT en KopGroep Bibliotheken organiseren regelmatig lezingen rond een actueel onderwerp. De Maatschappij tot Nut van het Algemeen is de oudste vereniging van Den Helder. Anderhalve eeuw lang had het een voortrekkersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. Met een reeks toegankelijke colleges voor een breed publiek wordt deze missie nieuw leven ingeblazen.

NUT-College op zondag 25 november, aanvang 14.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, toegang 5 euro, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.