DEN HELDER - Het thema van de Poëzieweek 2024 is "thuis". In de online kunstlezing van Bureau Boeiend op 24 januari worden de deelnemers dan ook meegenomen langs de Hollandse interieurs in de kunst. Waarom staan er zoveel bezems op de schilderijen? En wat voor andere boodschappen zitten er in de schilderijen verborgen?

Tijdens de lezing maakt de spreker een tijdreis langs de Hollandse huizen van vroeger. Met de hulp van beschrijvingen van buitenlandse reizigers en de prachtige schilderijen van Hollandse interieurs krijgen de deelnemers een idee van hoe deze eruit moeten hebben gezien. De beroemde Hollandse properheid wordt door de kunst gestaafd. Maar kun je alles wat je op een schilderij ziet voor ware munt aannemen? In deze lezing ontdekken de deelnemers wat er wel en niet klopt op de schilderijen van vroeger en welke informatie de kunst zoal prijsgeeft.

Deze lezing is onderdeel van de reeks lezingen die KopGroep Bibliotheken maandelijks organiseert in samenwerking met Bureau Boeiend.

De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Een kaartje voor de lezing kost € 5,00. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het programma Zoom. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.