DEN HELDER - ‘Wanneer iemand Londen moe is, is hij levensmoe,’ aldus de 18e-eeuwse schrijver Samuel Johnson. Op dinsdag 5 april om 19:30 organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over deze bruisende hoofdstad.

Musea en bouwkunst Wouter Maas neemt de deelnemers mee langs de culturele hoogtepunten van de stad en hun geschiedenis. Van de Romeinse stichting, via de middeleeuwse hoofdstad van Engeland, tot de bloeiperiode onder Elizabeth I en het uitgroeien van de stad tot grootste van Europa in de moderne tijd. In de indrukwekkende collecties van onder andere de National Gallery en Tate Modern is er een overzicht van de Westerse kunst te vinden van de middeleeuwen tot nu. De geschiedenis van de bouwkunst is al bijna even goed vertegenwoordigd; van de Tower of London tot The Shard. En in de West End is een grote concentratie theaters te vinden, waarvan de traditie terug gaat tot William Shakespeare. Tijdens deze kunstlezing komt het komt allemaal aan bod.

Kaartverkoop Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl