DEN HELDER - De lezing over de barok kon vorige maand helaas niet doorgaan in School 7 en ook het Rijksmuseum is gesloten. Maar kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin geeft deze lezing nu online op donderdagavond 14 mei. Exclusief voor KopGroep Bibliotheken is de lezing te volgen via Zoom. Gratis, als een cadeautje van de bibliotheek.


Beleef het dramatische begin van de barok!

Krzysztof vertelt deze avond wat de barok eigenlijk is. De stijl bestond grofweg tussen het einde van de zestiende en het einde van de achttiende eeuw in alle kunsten. Barokke kunstenaars legden de nadruk op emotie, beweging, drama en theater. De schilder Michelangelo Merisi genaamd Caravaggio en de beeldhouwer, architect en stedenbouwkundige Gianlorenzo Bernini waren twee hoofdpersonen die daarin excelleerden.

Hoe werkt het?

Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Meer informatie is te vinden in het activiteitenprogramma op www.kopgroepbibliotheken.nl