DEN HELDER - Veel mensen gaan deze zomer niet met vakantie naar het buitenland. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken online lezingen over interessante Europese steden. Donderdagavond 6 augustus staat de Spaanse hoofdstad Madrid op het programma. De deelnemers worden daar persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Madrid werd pas in de zestiende eeuw de hoofdstad van Spanje. Boze tongen beweerden toen dat er behalve het koninklijke hof niets te beleven was. Wel, dat is veranderd. De gezellige wijk Chueca, de grootstedelijke straat Gran Vía en wereldberoemde musea als het Prado, het Reina Sofía en het Thyssen Bornemisza geven Madrid de mix die de grootste Spaanse metropool zo aantrekkelijk maakt.

Tijdens deze online lezing 'bezoeken' de deelnemers de koninklijke paleizen van Madrid, ze horen interessante anekdotes en zien een heleboel kunst van de grote Spaanse meesters, zoals Diego Velázquez. Bovendien maken ze een uitstapje naar het grote paleis annex klooster El Escorial in de heuvels buiten de stad.

Hoe werkt het?
De online lezing start 6 augustus om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl