DEN HELDER - Veel mensen hebben de afgelopen weken genoten van de vierdelige documentaireserie ‘Het Raadsel Rembrandt’. In deze serie reist Onno Blom in het voetspoor van Rembrandt om te ontdekken wie de meesterschilder nou écht was. Zondagmiddag 10 november komt Blom naar School 7 om tijdens het NUT-College verder te vertellen over Rembrandt. Dat doet hij aan de hand van zijn boek ‘De jonge Rembrandt, een biografie'.


Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en de menselijkheid. Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht.

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Hij was literair redacteur bij dagblad Trouw, werkte als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en als adjunct-directeur van De Bezige Bij. Momenteel is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus.
NUT-College over Rembrandt in School 7, Keizersgracht 94, zondag 10 november aanvang 14.30 uur, toegang € 7,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.