DEN HELDER - Struin zaterdag 6 juli met de natuurgids van Landschap Noord-Holland door Nollen-Zuid, voorheen saai bollenland, nu een aanwinst voor het landschap, met bijzondere zilte planten.

Van een oud stuk bollenland, naar prachtige duintjes

Pal naast station Den Helder-Zuid ligt het natuurgebied Nollen-Zuid. Het ligt op een perceel dat in het verleden gebruikt werd als oefenterrein voor de landmacht, als crossterrein en ooit bollenland was.

Landschap Noord- Holland heeft begin deze eeuw het gebied opnieuw ingericht met duintjes en natte valleien. Er zijn veel overgangen van droog naar nat.
Bij de aanleg van het gebied is de oude waddenbodem weer aan de oppervlakte komen te liggen, waardoor er veel plantensoorten groeien die van zoute omstandigheden houden, zoals de zeeaster.

Zaterdagmiddag de 6 juli neemt de gids je mee dwars door het gebied en samen ontdek je hoe de natuur zich de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld.
Geniet van de bloemenpracht en, afhankelijk van het weer, van de vlinders. En uiteraard voelen ook diverse vogelsoorten zich hier thuis.

Let op: Deze excursie betreft het natuurgebied en niet het beelden- en sculpturenpark van de kunstenaar Rudi van de Wint, dat er tegenover ligt.

Wanneer: zaterdag 6 juli 2024 van 13:00 uur tot 15:00 uur

Vertrekpunt: Burgermeester Ritmeesterweg; vlakbij Station Den Helder-Zuid

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl