DEN HELDER - Mariëndal is een prachtig stuk ongerepte natuur vlak achter de Helderse Duinen. Ruim tien jaar geleden werd dit stuk bollenland teruggegeven aan de natuur. Nu is het rijk aan kraakhelder water en een overvloed aan planten en vogels.

Echt beleven doe je dit gebied pas wanneer je er zelf op zwerftocht gaat. In Mariëndal zijn geen paden, dus je struint, samen met een gids van Landschap Noord-Holland, dwars door het terrein. Misschien zie je nog een van de late orchideeënsoorten, zoals de moeraswespenorchis. De grote verscheidenheid aan planten en kleurrijke bloemen trekt insecten aan en die zijn weer voedsel voor de vogels. Kortom…Mariëndal zit vol leven!

Benieuwd naar dit prachtige gebied? Meld je aan op www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 15 juli 2018 van 13.30 – 15.30 uur.
Tip van de boswachter: Trek laarzen aan of wandelschoenen
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 BW Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen. Navigatieadres: Jan Verfailleweg 616
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Vooraf aanmelden is wenselijk, ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk.