DEN HELDER - Tijdens deze wandeling met een gids van Landschap Noord-Holland is er volop aandacht voor de paddenstoelen in dit prachtige gebied bij Den Helder. Is het een goed paddenstoelenjaar? Zien we de honingzwam en de elfenbank?

Prachtig om te fotograferen en leuk voor kinderen, want vaak zijn paddenstoelen fraai verstopt in de natuur, onder en op bomen en tussen het mos.

Prachtige paddenstoelen
Ga zondag 6 november mee met deze herfstwandeling door de mooie Donkere Duinen. Samen op zoek naar paddenstoelen; in de herfst zie je er vaak veel meer omdat de bosbodem steeds kaler wordt. Ze dragen de meest bijzondere en fantasierijke namen, zoals bijvoorbeeld vliegenzwammen, honingzwam, elfenbankjes en zwavelkopjes.

In de eerste plaats zijn paddenstoelen belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst de planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken de paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, al dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten hier weer gretig gebruik van. Een onmisbare schakel in deze kringloop. Ook een leuke excursie voor kinderen! Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen

Wanneer: zondag 6 november van 13:30 tot 15:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats De Helderse Vallei; De Helderse Vallei 9-11; 1783 DA Den Helder
Verdere informatie via www.gaatumee.nl