DEN HELDER - Het Nautisch College houdt een open dag op zaterdag 9 april van 11.00 tot 13.00 uur. Je vindt er die dag álle informatie over de verschillende maritieme opleidingen richting visserij en zeevaart.

Want past een opleiding op zo’n zeevaartschool misschien wel bij jou? Wie denkt aan werken in de maritieme sector, denkt aan zee en boten. Maar werken in de maritieme wereld is echt nog veel breder dan dat. Je baan is hoe dan ook veelzijdig en zorgt er meestal voor dat je veel van de wereld kunt zien. Vaar je aan boord van een schip? Dan ben je eigenlijk een alleskunner. Dat schip blijft varen, dus jij kunt niet alleen navigeren, manoeuvreren en koersen bepalen maar ook een kapotte scheepsmotor repareren en eerste hulp verlenen. Werk je aan de wal? Dan plan en regel je veel en zorg je ervoor dat zaken in goede banen worden geleid. Je kunt natuurlijk ook als volledige technicus aan boord van een schip werken en als visser op bijvoorbeeld een kotter.

De baankansen zijn groot. Zo zijn er banen bij rederijen en grote technische bedrijven in havens. Of kun je aan de slag in de bevoorrading in de logistieke business. Maar er zijn ook genoeg maritieme banen bij bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. De maritieme wereld is ook flink bezig met verschillende interessante duurzaamheidsvraagstukken en ontwikkelingen. Je hebt met één van de zes maritieme opleidingen van het Nautisch College dus sowieso een goede start voor de rest van jouw toekomst. Dus kom je ook kijken op de open dag?

Programma open dag 9 april (visserij en koopvaardij):

Kom tussen 11.00 en 13.00 uur langs op locatie Sportlaan en:

- vaar zelf een stuk met een groot schip op de brugsimulator

- vaar mee op een vissersboot via een VR-bril

- sleutel in de machinekamer bij onze enorme scheepsmotor

- boet een net: of kijk hoe dat gebeurt

- vraag studenten alles over de opleiding

- eet gebakken vis mee.

Meer info op www.rockopnh.nl/nautischcollege