DEN HELDER - De flats aan de Waddenzeestraat in Den Helder die vorig jaar grondig zijn opgeknapt, zijn door Woningstichting Den Helder voorgedragen voor de nationale renovatieprijs de Gulden Feniks. Het gebouw kreeg in 2018 van Iris Roskam en Arno Coenen, de ontwerpers van de Rotterdamse Markthal, een volledige make-over.

Dat schrijft Woningstichting op Facebook.

De flats zijn in de jaren 50 gebouwd en waren toe aan een opknapbeurt. Aanvankelijk was Woningstichting van plan om dit te doen in de kleurrijke stijl van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser, maar na bezwaren van onder meer de welstandscommissie ging dit niet door. Uiteindelijk is het dus gegund aan de ontwerpers van de Markthal.

Dankzij de renovatie kunnnen de flats weer tientallen jaren mee. Het resultaat is volgens Woningstichting zo mooi dat het moet meedingen naar de nationale renovatieprijs de Gulden Feniks. Gerrit-Pieter Seegers van aannemingsbedrijf Dozy, die de klus uitvoerde, is vereerd. "Een hele leuke verrassing, en het zou wat zijn als we het winnen. Ik ben nu al super trots."