DEN HELDER - Woensdag 28 juni organiseert de marinierskapel der Koninklijke Marine een speciale editie van de jaarlijkse taptoe. Ter gelegenheid van de Marinedagen 2023 en SAIL Den Helder treedt de marinierskapel samen met The Band of HM Royal Marines uit Portsmouth op. De taptoe wordt traditiegetrouw georganiseerd op de avond voor Koningsdag, maar vindt dit jaar plaats aan de vooravond van de Marinedagen 2023.


Internationale samenwerking
Een gezamenlijke optreden tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland is redelijk uniek. De bewoners van Den Helder en bezoekers kunnen een muzikaal spektakel verwachten met meer dan 100 mariniers. De Engelse Royal Marines zijn aanwezig in Nederland vanwege de Marinedagen en in het kader van de viering van het 50-jarig UKNL Amphibious Force, voor het eerst opgericht in 1973. De Engelse Royal Marines en de Korps Mariniers hebben een speciale band en trainen en werken regelmatig samen als UKNL Amphibious Force.

Optreden is vrij toegankelijk
De taptoe vindt plaats op het exercitieterrein voor het Marinemuseum. Het optreden start om 20:00 en duurt ruim een uur. Het optreden is vrij toegankelijk.