DEN HELDER - Op vrijdag 14 september presenteert Project Geestdrift i.s.m. Karavaan in Den Helder een muziektheaterprogramma over heimwee, de tango, liefde en mislukkingen. Een bijzondere avond met hapjes en drankjes, meezingen en genieten.

De Doopsgezinde Kerk Den Helder doet mee aan Project Geestdrift, een onalledaags project waarbij de deuren opengezet worden om verbeelding en publiek binnen te laten. Telkens staat een thema centraal, is een fantastische voorstelling onderdeel van het programma en wordt publiek getrakteerd op een actief programma.

Dit keer een voorstelling van Het Volksoperahuis: De Moed om te Vertrekken. Zanger/acteur Kees Scholten, violiste Emmy Storms en pianiste/componiste Margreet Markerink spelen en zingen, vurig en passioneel, en bovendien met humor. Kees Scholten begon een aantal jaren geleden met het vertalen van tango’s in het Nederlands. Eerder dit jaar wonnen zij met dit programma het 10e Utrechts Kleinkunstfestival. Centraal staat het thema heimwee en hoe de tango daaraan verbonden is ontdek je op deze avond.

Project Geestdrift is een initiatief om de Doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord opnieuw op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat deze mooie gebouwen ook in de toekomst hun verbindende rol kunnen blijven vervullen.
Samen met Karavaan, bekend van hun geëngageerde locatietheater, presenteert Project Geestdrift prikkelende en eigentijdse muziektheatervoorstellingen om een bredere groep geïnteresseerden met deze kerkjes te laten kennismaken. Cultureel erfgoed, waar mensen al eeuwenlang samenkomen op zoek naar verdieping en inspiratie.

Eerder dit jaar was Project Geestdrift al, telkens met een ander programma, in de Doopsgezinde kerken van Hoorn, Twisk, Enkhuizen en Alkmaar.

Inloop: 19:30, aanvang 20:00. Doopsgezinde Kerk, Kerkgracht 49, Den Helder. Tickets voor de voorstelling kosten € 7,50. Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.projectgeestdrift.nl.