ALKMAAR/DEN HELDER – 420 kilometer leggen ze af op 18 en 19 mei a.s.: 19 atleten die namens de personeelsvereniging van Noordwest Ziekenhuisgroep aan de start staan van Nederlands langste estafetteloop, de estafette Den Helder-Maastricht. De atleten, verdeeld over twee teams, zamelen met de monstertocht geld in voor stichting Kika Kinderen Kanker vrij, Villa ExpertCare en Stichting Familiehuis Noordwest.

De groep start op 18 mei om 03.00 uur en verwacht op 19 mei rond 14.00 uur te finishen. De lopers leggen gemiddeld ieder zo’n 30 km af. De groep Noordwest-atleten gaat op pad met twee volgbussen en een camper voor de bevoorrading en om in uit te rusten. Personeelsvereniging De Quint Noordwest doet elke twee jaar mee aan het evenement dat wordt georganiseerd door ‘Het Ei sportief ontspannen’ uit Heerhugowaard.

Aan de goede doelen die aan de estafetteloop zijn gekoppeld - Kika en Villa ExpertCare – heeft De Quint zelf nog een eigen goed doel toegevoegd: Familiehuis Noordwest. Dat is het logeerhuis naast het Alkmaarse ziekenhuis, waar familie en vrienden van mensen die zijn opgenomen in een van de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep - of een andere zorginstelling in Noord-Holland Noord – kunnen verblijven. De Noordwest-atleten worden gesponsord door AutoRent Middelbeek, eencamperhuren.nl en hoofdsponsor PromoEvents. Wie de hardlopers van Noordwest ook wil steunen, kan een donatie overmaken op NL74 INGB 0000 254671 t.n.v. PV De Quint Noordwest, onder vermelding van sponsoring Estafetteloop 2019. Bedrijven die een sponsorbedrag boven € 100,00 overmaken, komen met hun logo op de website van PV de Quint Noordwest: www.pvdequint.nl.

De route leidt dwars door Nederland. Na de start in Den Helder gaat de route onder andere via het Noord-Hollandse duingebied, langs de Utrechtse Vecht, De Linge, De Brabantse Peel, het Maasdal en over een paar pittige heuvels naar Maastricht.