NOORDKOP - De Peuter4Daagse heeft dit jaar alle verwachtingen overtroffen. Meer dan 1300 jonge wandelaars uit de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen deden mee aan het gezellige en sportieve evenement.

Op 13 mei begon de peuterversie van de Avondvierdaagse in Julianadorp. Sindsdien hebben jonge wandelaars al vele kilometers afgelegd. Dit jaar was er een bijzondere samenwerking tussen diverse kinderdagverblijven en verzorgingshuizen, waarbij ouderen een actieve rol speelden door water en fruit uit te delen aan de jonge wandelaars. Naast de kinderdagverblijven hebben ook gastouders deelgenomen aan de Peuter4Daagse.

Dat er zoveel interesse was in de Peuter4Daagse, kwam ook als een verrassing voor JOGG-regisseur Jessica Glasbergen. “Tweemaal heb ik medailles bijbesteld omdat de aanmeldingen maar bleven binnenstromen,” aldus Jessica. Tijdens de Peuter4Daagse wandelen peuters vier dagen een kwartier rondom hun opvanglocatie. Na deze vier dagen ontvangen ze een welverdiende medaille.

Door het succes van de Peuter4Daagse heeft de Avondvierdaagse in Den Helder speciaal voor de jongste lopers een route van 2,5 kilometer toegevoegd. Dit maakte het voor de kleintjes mogelijk om mee te doen aan het grote wandelfestijn.