DEN HELDER - Van 26 januari tot en met 1 februari 2023 is het de week van de Poëzie. Het thema van de Poëzieweek 2023 roemt de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. Bij KopGroep Bibliotheken wordt de Poëzieweek gevierd met een optreden van Ed van Bommel en een lezing van auteur Anne van den Dool.

Optreden
Gitarist Ed van Bommel, ook wel bekend als Sloppy Tom, heeft gedichten en songteksten op muziek gezet en er een boekje van gemaakt: Dark Night Blues. Op donderdag 26 januari speelt hij van 14:00 uur tot 15:00 uur onderaan de trap in School 7 diverse gedichten uit deze mooie bundel. Kom lekker luisteren! Ook kan de bundel ingekeken worden en eventueel worden aangeschaft.

Lezing
Op zaterdag 28 januari komt schrijfster Anne van den Dool, op uitnodiging van NUT Den Helder, naar School 7 om voor te dragen uit haar bundel Wij zijn uitgeweken. Ze vertelt over hoe het dichten voor haar in zijn werk gaat, hoe een bundel opgebouwd wordt en welke thema’s erin terugkomen.

Den Dool (1993) is cultureel tekstschrijver, auteur en journalist. Ze schrijft voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en Libelle. Haar boeken Achterland (roman, 2014), Vluchthaven (roman, 2020) en Wij zijn uitgeweken (poëzie, 2022) verschenen bij Querido.

In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaartjes voor de lezing kosten 5 euro en zijn te koop op www.kopgroepbibliotheken.nl.