DEN HELDER - Misschien denk je: zou hockey wat voor mij zijn? Of atletiek of een andere sport? Je kunt het uitproberen tijdens JouwSportProject. Vier weken lang kennismaken met een sport, dat is wat dit project van Team Sportservice inhoudt. Sommige aanbieders zetten hun deuren gratis open, andere vragen een kleine vergoeding. JSP start dinsdag 1 maart.

Lydia van Noord van Team Sportservice: “JouwSportProject is in het leven geroepen om meer mensen in beweging te krijgen. Want meer bewegen bevordert de gezondheid en je kunt er sociale contacten opdoen. Maar je kunt zo ook eens kijken wat je nu echt leuk vindt en wat bij je past. Je hoeft niet gelijk lid te worden van een club of vereniging, je kunt eerst eens rustig snuffelen aan een sport.”

Uitgelezen manier

Een mooie manier om dus eens kennis te maken met bijvoorbeeld een sport waar je helemaal niks over weet. En misschien vind je het wel zo leuk, dat je lid wordt van de vereniging.

Ook als je al ergens lid bent

Het project is niet alleen voor mensen die nog niet sporten of bewegen. “Stel, je zit op voetbal, maar je wilt ook eens kijken of basketbal wat voor je is. Dan kun je dat vier keer uitproberen. Of je gaat bij verschillende verenigingen kijken. We hopen dat zoveel mogelijk verenigingen hun aanbod online zetten op onze site.”

Alle aanbod op een site

Noord-Holland Actief is een hele handige verzamelsite waarop al het aanbod in heel Noord-Holland te vinden is. “Sportaanbieders kunnen eenmalig een account aanmaken zodat ze voor altijd hun aanbod kunnen aanbieden of aanpassen. Ben je inwoner, dan tik je je woonplaats in en dan zie je in een overzicht alles wat sportaanbieders erop hebben gezet. Je kunt je ook gelijk aanmelden op die site”, legt de buurtsportcoach uit.

Aanmelden via Noord-Holland Actief

Aanmelden voor JSP kan via deze link: https://www.noordhollandactief.nl/activiteiten?gemeente%5B0%5D=125&projecten%5B0%5D=2489&sort=name. Meer weten? Neem contact op met Lydia van Noord van Team Sportservice via lvannoord@teamsportservice.nl of bel 0223-684726.